ضبط صدا از دیرباز تا کنون به وسیله دستگاههای مختلف صورت گرفته است. برای مثال صدای خبرنگاران ضبط میشود تا از آن استفاده شود. اما بعضی از ضبط صداها جرم محسوب میشوند. در ادامه قصد داریم جرم ضبط صدا و مجازات آن را به طور کلی برایتان شرح دهیم، با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
در برخی موارد دیده شده است که افراد مکالمه تلفنی خود را با شخصی دیگر ضبط میکنند و یا وقتی در جمعی نشستهاند صدای افراد را با دستگاههای مختلف ضبط نموده و از آن صدای ضبط شده سوء استفاده میکنند.
طبق قانون ضبط صدا بدون اجازه گرفتن از افراد جرم محسوب میشود و فرقی نمیکند که از صدای ضبط شده سوء استفاده شود یا خیر. در صورتی که صدای فردی بدون اجازهاش ضبط شود او میتواند با مراجعه به دادگاه خواهان مجازات فرد ضبط کننده شود.
ضبط صدا برای اثبات جرم
در برخی موارد دیده شده است افراد صدای دیگری را ضبط میکنند تا به عنوان مدرک در دادگاه بر علیه او استفاده کنند و یا به این وسیله بتوانند جرم فرد را در دادگاه اثبات نمایند. در این باره باید بگوییم که مکالمه تلفنی ضبط شده و یا هر صدای دیگری که افراد برای اثبات جرم آن را ضبط میکنند در دادگاه ادله محکمه پسندی محسوب نمیشود و سنجیدن اعتبار آن به نظر قاضی بستگی دارد.
بعضی از افراد تصور میکنند که اگر فردی به صورت تلفنی آنها را تهدید کرد و یا فحاشی نمود میتوانند با ضبط صدای او جرمش را اثبات کنند که در این خصوص باید بگوییم اثبات فحاشی و تهدید نیز از این طریق امکان پذیر نیست و میبایست برای اثبات آنها دو نفر شاهد به دادگاه ارائه نمود.
قانون گذار چه مجازاتی را برای ضبط کننده صدا بدون اجازه افراد در نظر گرفته است ؟
طبق قانون کسی که صدای دیگران را بدون رضایت آنها ضبط میکند مستحق مجازات است و مجازات او بر حسب میزان جرمی که مرتکب شده است اعمال میشود. مجازات فرد ضبط کننده صدا به شرح زیر میباشد:
مجازات فرد ضبط کننده بدون سوء استفاده از صدا
چنانچه فردی مرتکب جرم ضبط صدا بدون اجازه افراد شود اما از آن صدای ضبط شده هیچ گونه سوء استفادهای نکند قانون او را به تحمل ۳ تا ۱۶ ماه حبس محکوم میکند. البته این مجازات در صورتی اجرا میشود که فرد شاکی خصوصی داشته باشد و همچنین مجازات او نیز قابل جایگزینی بوده و میتواند با پرداخت جریمه نقدی مجازات خود را تبدیل کند.
مجازات ضبط کننده صدا به همراه سوء استفاده از آن
چنانچه فردی صدای دیگری را بدون رضای او ضبط کند و سپس با آن صدا اقدام به تهدید طرف مقابل نماید و یا این که صدا را پخش کند تا به فرد آسیب بزند و یا آبروی او را ببرد مجازات سنگینتری نسبت به فردی دارد که فقط صدا را ضبط کرده است. مجازات این گونه مجرمین تحمل ۱۶ ماه تا دو سال حبس میباشد و ممکن است قانون گذار مجرم را جریمه نقدی نیز کند که جریمه نقدی او تا چهل میلیون ریال میباشد.
سوالات متداول
آیا میتوان از فرد ضبط کننده صدا بدون اجازه شکایت نمود ؟
بله ضبط صدا بدون اجازه جرم است و مجرم طبق قانون مجازات میشود.
آیا مجرمین ضبط صدا بدون اجازه میتوانند مجازات خود را تبدیل و یا جایگزین کنند ؟
بله مجازات آنها قابل تبدیل میباشد.
آیا میتوان از ضبط صدا برای اثبات جرم استفاده کرد ؟
خیر ضبط صدا اعتبار قانونی صد در صدی در دادگاه ندارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه ضبط صدا و مجازات آن به سایت وکیل دات کام مراجعه نمایید و از خدمات ویژه این سایت بهرهمند گردید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم ضبط صدا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم ضبط صدا پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.